Pengedar Shaklee Puncak Perdana

Pengedar Shaklee Terbaik

Set Cirit Birit Shaklee

Set Cirit Birit Shaklee

RAWAT CIRIT BIRIT DENGAN SET CIRIT BIRIT SHAKLEE

Menurut statistik Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO), cirit birit adalah penyebab kematian kedua tertinggi dikalangan kanak-kanak terutama yang berumur lima tahun kebawah. Kebanyakkan kes disebabkan dehidrasi badan yang sangat teruk berpunca dari cirit birit yang berpanjangan.

APA ITU CIRIT BIRIT

Menurut WHO, seseorang dikatakan mengalami cirit-birit apabila pembuangan najis lembut dan berair tiga kali atau lebih dalam sehari. Jika pembuangan najis melebihi tiga kali sehari tetapi najis berbentuk keras/normal bukan dikategorikan cirit birit. Cirit birit biasanya dikaitkan dengan gejala jangkitan salur pencernaan yang disebabkan oleh bakteria atau parasit. Pesakit yang mengalami cirit birit turut mengalami rasa loya, muntah-muntah serta kekejangan perut.

PUNCA PUNCA BERLAKUNYA CIRIT BIRIT

1. Amalan minum air yang tidak bersih merupakan faktor utama cirit birit.

2. Sistem penghadaman yang kurang berkesan terutama sekali kanak-kanak.

3. Bekalan air domestik yang mungkin telah dicemari dengan mikroorganisme penyebab cirit birit seperti Bakteria Escherichia Coli, Vibrio Cholera, Shigella Spp, Salmonella Spp dan Campylobacter adalah di antara bakteria yang boleh menyebabkan jangkitan salur pencernaan.

4. Bencana alam seperti banjir meningkatkan potensi penyebaran bakteria penyebab cirit birit.

KEPENTINGAN REHIDRASI BADAN SEMASA CIRIT BIRIT

Cirit birit yang berpanjangan akan menyebabkan badan mengalami dehidrasi akibat kehilangan cecair dalam badan dan elektrolit utama (natrium, klorida, kalium dan karbonat) melalui najis, muntah, peluh, air kencing dan pernafasan.

Rawatan utama bagi mangsa yang mengalami dehidrasi adalah melalui pengambilan Garam Hidrasi (Oral Rehydrasi Salt) atau dikenali sebagai ORS. Ia mengandungi elektrolit utama dan sukros pada kepekatan yang rendah. Elektrolit dalam ORS berfungsi mengekalkan cecair dalam badan, manakala garam berkepekatan rendah membantu menambah tenaga. ORS seharusnya diberikan seawal mungkin apabila pesakit mula menunjukkan gejala cirit birit. Akan tetapi untuk kes yang lebih kronik, pesakit perlu mendapatkan rawatan.

BAGAIMANA SET CIRIT BIRIT SHAKLEE BOLEH MEMBANTU REHIDRASI BADAN SEMASA CIRIT BIRIT

PERFORMANCE DRINK
☑️Menggantikan cecair serta elektrolit yang hilang akibat cirit birit. Kelebihan PD berbanding sumber isotonik yang lain adalah tidak mengandungi perisa, pewarna serta gula tiruan.
☑️ia bertindak seperti air garam, mengurangkan dehidrasi. Membantu mengekalkan cecair dalam tubuh agar tidak berlaku dehidrasi yang teruk. Performance Drink ini memberikan kesegeran dan membekalkan tenaga segera pada pesakit.

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
☑️memberikan tenaga yang hilang akibat kerap membuang air disamping mengisi perut yang kosong

NUTRIFERON
☑️Meningkatkan imunisasi tubuh dan mengupgrade dari serangan bakteria penyebab masalah cirit birit

SUSTAINED VITA C
☑️antioksidan melawan radikal bebas

PEPPERMINT GINGER PLUS
☑️Memberi kesan lega kepada perut serta membantu membuang angin
☑️Mengandungi pudina yang mampu untuk melegakan otot perut dan kesan penenang. Ia juga mengandungi halia untuk melegakan ketidakselesaan perut dan usus. Peppermint juga boleh membantu melegakan sakit perut, membuang angin, melegakan muntah-muntah.

ALFALFA
☑️detox kembali badan yang bertoksin dan mengandungi serat dan mengembalikan tekstur najis kepada keadaan normal.

VIVIX
☑️ membaiki sel, megimpak 4 mekanisma utama penuaaan sel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat