Pengedar Shaklee Puncak Perdana

Pengedar Shaklee Terbaik

Antibodi

Antibodi

Alhamduillah, petang nih, abg joe dah belajar sikit dan dapat penerangan yang best dari Sarah nutritionist (dah kahwin), lepas tuh pulak sedikit motivasi dari BDM terbaru iaitu Puan Nadia ( dah kahwin jugak ). Hari ni baru tahu bila tuhan ciptakan sistem imunisasi yang hebat dalam tubuh badan. kalau orang kata kita nih terjadi secara kebetulan, jawabnya mereka kena study betul betul 3 rangkaian hebat, 3 level hebat yang ada dalam badan manusia.

PERTAHANAN PERTAMA – SELSEMA

Dari segi kefahaman ini, lapisan pertama nih adalah yang datang dari luar, ye macam habuk, virus, jangkitan, radikal bebas. Bila ancaman datang dari luar, askar di barisan pertama akan bertindak . Cara paling mudah korang pernah alami ialah Selsema. Itu paling mudah. Lepas tuh tak ingat aku, haha. Tapi selsema tuh, kat kulit bila keluarkan peluh, semuanya dibarisan pertama. Lepas tuh aku ada dengar air liur pun bagus. Nak dapatkan banyak air liur kena ambil protein cukup.

SENJATA : senjata dia kena ambil vitamin C, omega-3 dan jugak protein. Yang ni akan bagi kulit korang kebal dari semua radikal nih, so senjata ni kena makan, tapi macam biasa, lapisan pertama nih akan ada musuh yang berjaya masuk ke dalam lagi.

PERTAHANAN KEDUA – DARAH PUTIH , INTERFERON

Bila dah masuk yang kedua nih, bakteria semua dah mula masuk, cell kanser, tumor kanser dah mula start nak menyerang sistem pertahanan kau. Masa nih, bermulalah kerja darah putih untuk makan semua pathogen yang ada dalam badan. Ada jugak natural killer cell, yang akan bertindak untuk bunuh semua sel kanser yang ada.
Masa lapisan kedua ni, kalau ko nak tahu dari luar, tetiba ko rasa ada keradangan. hahaha, tengok kulit dah start merah, dah start bengkak, sakit. Orang kata kulit merah bengkak tuh sebab luka biasa. Tapi hebat sistem Allah dah cipta, dari luar tuh, ko boleh tahu, orang jahat dah serang lapisan kedua sistem pertahanan kau.

SENJATA: Senjata yang terlibat dalam ini ialah sel darah putih tuh, interferon dan natural killer cell. Sel darah putih ko perlukan garlic, bawang putih. Interferon pulak ko perlukan makanan yang boleh develop interferon dari badan. Kalau ko cucuk interferon tuh luaran, memang takkan jadi, macam ko minta tolong Amerika, jawabnya negara ko porak peranda macam berlaku kat Iraq dan Afghanistan. Nak develop interferon ni macam biasa aku pernah sebut pasal serbuk labu nih, hahaha, labu ni kan makanan nabi yunus lepas keluar dari perut ikan paus. refer balik post aku dulu dulu punya.

Lepas tuh, ko kena aktifkan natural killer cell dengan ambil antioxidant. Yang ni best, baru aku tahu, vitamin A, caretnoid ni lagi power dari vitamin C kalau bab imunisasi. Kalau vitamin C boleh bunuh 1 pathogen, vitamin A boleh bunuh 20 pathogen. Itu perbandingan ketara vitamin C dan vitamin A sebagai antioxidant.

PERTAHANAN KETIGA : VIRUS MENYERANG DNA

Hahhaa ingat ye, ada je lagi askar yang memang jahat, akan serang ke tahap DNA. Ye ini lah virus. Paling gila virus takkan mati. Tapi kau nak bunuh dia, memang tak boleh, tapi ko boleh twist, ubah genetik dia kepada satu virus yang tak aktif. Kalau doktor bagi antiviral pun, ingat, virus takkan mati, dia cuma berubah bentuk dari yang kuat kepada yang lemah.

SENJATA: kat sini antibodi yang sebenar ada dalam badan kau. Gene DNA kau kena kuat, kat sini iman sebenar , core kau untuk lawan virus bahaya ini. Masa ini, ko perlukan #resveratrolterbaik. Campuran ni biasanya dari Anggur muscadine yang hebat. Sebab tuh bila sebut pasal Anggur,ianya minuman yang hebat. Anggur banyak sebut dalam quran. Ada hadith menyatakan rasulullah minum air anggur jugak selain dari minum air madu dan air kosong. Kat sini jugak berlakunya memori antibodi kau di simpan, ye, semmua sejarah pathogen yang datang serang akan direcall balik pada level 3 nih.

One thought on “Antibodi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat